2010. augusztus 31., kedd

Kakaós banánkenyér



Van valami különleges egy egyszerű banánkenyérben, mégpedig maga a tény, hogy nagyon puha akár néhány nap múlva is. Van már egy tökéletesen bevált banánkenyér recept itt a blogon, amely nagyon sokszor készült nálunk - szinte túl sokszor - éppen ezért kis változtatásképpen kipróbáltam ezt a kakaós variánst.


A túlérett banánokat általában úgy használom fel, hogy meghámozom és zacskóban a mélyhűtőbe teszem, ahonnan bármikor elővehetem ha gyors banánkenyérbe vagy aprósütibe szeretném tenni.



Hozzávalók:

  • 2 nagy érett banán
  • 20 dkg cukor
  • 60 ml olaj
  • 130 ml tejföl
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/3 teáskanál só

Villával összetörjük a banánt, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, a tejfölt és a tojásokat, alaposan összekeverjük. Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a banános keverékhez, egynemű masszává keverjük.

Kizsírozott-lisztezett püspökkenyér-formába öntjük (13x23 cm), megszórhatjuk dió- vagy manduladarabokkal, majd 165 C/325 F fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, tűpróbát végzünk. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, mielőtt rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.



8 megjegyzés:

Ildy

Igen, valahogy így néz ki egy tökéletes banánkenyér:) Nagyon tetszik.

Mézigörl

csatlakozom Ildyhez! és milyen jó ötlet a túlérett banánok lefagyasztása! :)

Edó

Nagyon tetszik!Sosem készítettem banánkenyeret,most majd tuti kipróbálom,köszi:)

Gál Edith

Ajajjj...ez nagyon tetszik!!:)

Bianka

Csodásan néz ki, és az íze is hasonló lehet

Dia

Jajj, de jó!

Ottis

Szeretem a banánkenyeret, én is szoktam készíteni, főként télen, de eddig a kakaós változatát nem ismertem.Legközelebb kakaós lesz .-)

egycsipet

Nagyon guszta! :))
(Mekkora ötlet a banánt lefagyasztani! :O)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP