2011. február 11., péntek

Csirkés-zöldséges paprikáskrumpli


Tegnap elővettem a csirkemellet, hogy délutánra kiolvadjon. Még nem tudtam, hogy mit fogok készíteni belőle, arra gondoltam amíg kiovad, lesz időm eldönteni, hogy mi legyen. Eszembe jutott, hogy régóta nem sütöttem csirkéspitét, olyat, amilyet Angliában nagy élvezettel ettem. El is terveztem, hogy az lesz belőle. Aztán hívott az öcsém, aki szóbahozta a paprikáskrumplit, egyből el is vetettem a pite ötletét, hisz gyerekkorom óta kedvencem volt ez az étel és legalább 1 éve nem főztem már.

Hogy a csirkét is felhasználjam, gondoltam ezzel készítem el, bár még soha nem főztem ilyen formában a paprikáskrumplit. Ekkor beindult a fantáziám, mert ugye gomba is maradt, meg néhány zöldség ami a pitéhez kell, aztán elkezdtem a guglizni, hogy létezik-e még olyan aki kipróbálta ilyen formában. És láss csodát, a Nosalty oldalán találtam egy ehhez hasonló receptet. Hozzá is láttam és hadd mondjam, életem eddigi legízletesebb paprikáskrumplija került az asztalunkra.


Hozzávalók:

  • 1 nagy hagyma
  • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 1 nagy vagy 2 kisebb csirkemell
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 húsos zöld paprika
  • 4-5 fej gomba
  • 12 koktélparadicsom vagy 2 paradicsom
  • 8 nagy krumpli
  • 1 tk ételízesítő
  • pirospaprika, só, bors
  • 1 tk piros arany vagy paprikakrém
  • 1 tk petrezselyemzöld
  • 1/2 tk szárított majoránna



A húsos szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk (ha kevésbé zsíros, tehetünk alá kevés olajat), majd hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük fél dl vízzel. Erre rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, megfűszerezzük és hozzákeverjük a paprikakrémet. Néhány percig meg-megkavargatva fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, aprított zöldségeket. Felengedjük annyi forrásban levő vízzel, amennyi szűken ellepi, hozzáadjuk a szárított fűszereket is. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.



Friss kenyérrel és tejföllel az igazi.



Ha levesként jobban kedveljük, akkor több vizet adjunk hozzá. Ugyanolyan finom lesz.

7 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta

Judit, a tárkonyos csirkeragulevesnél írtad, hogy tejszínt is raktál bele. Kb. mennyi kell? Az gondolom ilyen főzőtejszín, nem?
Én még soha nem ettem ilyen levest, amibe tejszín lenne, azért kérdem...

Gesztenye receptjei

Judith!
Ez nagyon finom lehet:-))

Jade

Kriszta,

kb. 2 dl tejszint tettem bele. Ha nincs tejszined, jo lesz ugy is, ha 1 dl evokanalnyi tejfolt felhigitasz kevest tejjel vagy a fozolevel, az a lenyeg, hogy ne legyen csomos. Ugy is jo lesz, ha talalaskor kevered bele a tejfolt a tanyerban levo levesbe...
Remelem segitettem! :)

Gesztenye, koszi!
Valoban finom, tegnap ota harmadszor ettem belole :)

Borzási A. Kriszta

köszi, köszi!

Gál Edith

Hát Juditkám, ez a tálalás...meg a paprikás krumpli...már nem is tudom, mit mondjak: CSODÁS!!!!

Bianka

Jöhet ebédre :)

Kata

Régebben mi is ettünk paprikás krumplit hússal, de izgi lehet így más zöldségekkel felturbózva. Így már bőven megérdemli a hangzatos "serpenyős burgonya" nevet is! (Nem tudom, hallottad-e, hogy felénk így hívják étlapon a paprikás krumplit?)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP