Koktélrák és chimichurri
Hosszú szünet után újra jelentkezem és szívből köszönöm mindazoknak, akik időközben jelezték, hogy hiányolnak. Nagyon jólesett az érdeklődés, és remélem, hogy mindnyájatoknak, akik e sorokat olvassátok, jó egészségben és kellemesen telt el az elmúlt 4 hónap.
Nem terveztem ilyen hosszú kimaradást, mint ahogy azt sem, hogy újra visszaülök az iskolapadba. Viszont az élet néha olyan irányba visz, amilyenre álmainkban sem gondolnánk, és úgy hiszem, hogy néha éppen ezek a meglepetések teszik széppé az életet. Ilyenkor rájövök újra és újra, hogy mennyire limitált az erőm és a kapacitásom. Az intenzív tanulás és munkakeresés kiváló lehetőség arra, hogy hálás legyek Annak aki a lehetőségeket és az erőt adja, értékeljem az apró sikereket és azokat az embereket, akik közel állnak hozzám. Mert - ugye -minden egyes bátorításnak óriási értéke van itt, ahol a család és szeretteid hiányát az igazi barátok pótolják.
A nyáron a szokásostól eltérően keveset sütöttem és az ételek amiket főztem inkább a gyors és könnyű kategóriába sorolhatók. Viszont a kis teraszunk-adta lehetőséget jól kihasználva rengeteget grilleztünk, többnyire csirkét, mini-kolbászt, virslit, miccset, saslikot.
A hűtőszekrényünk ajtaja már-már zavaróan tele van mágnesezve mindenféle receptes cetlivel, magazinokból kiszakított lapokkal.
Még a tavaly történt, hogy éppen barátnőmmel kávéztunk, amikor egy Good Food-ot lapoztam és egy recept különösen megtetszett a barátnőmnek. Azóta többször is előkereste a hűtőszekrényen a lapot, mintegy célozva arra, hogy ideje lenne kipróbálni. Egy különösen szép hétvégén barátainkkal ünnepeltünk, mindannyian jól falatoztunk belőle, még azoknak is nagyon ízlett, akik különösebben nincsenek oda a tengeri herkenytűkért.
íme a recept:
A megtisztított koktélrákokat olívaolajjal megkenjük, hurkapálcára szúrjuk és oldalanként 1-2 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. Ezután megkenjük a chimichurri-nak nevezett zöldfűszer-keverékkel. (A csészével mért alapanyagokat 2,5 dl-es csészével merjük.)
Összekeverjük és grillezett különböző húsokat fűszerezhetünk vele. A megmaradt keverék zárt üvegben, hűtőben tárolható a következő felhasználásig.
12 megjegyzés:
Guszták a grillek! Hiányoltalak, már azt hittem, többé nem vezeted a blogot! Örülök Neked :)
Akkor üdv ismét az aktívak köreiben.
Mit tanultál, ha nem titok?
De jó, hogy jöttél!:-)Én is hiányoltalak már!
Na végre...:)
Már nagyon vártam!!!!!!!!
Üdv és millió pussz!! :)
Végre megjöttél és csupa gusztaságokat hoztál. Szívesen végigkóstoltam volna ezt a menüt. Isteni. :)))
Örülök, hogy visszatértél :)
Szuper kajákat készítettél! A rákból nagyon szívesen ennék :)
Én hiányoltalak és örülök, hogy "csak" ilyen problémáid voltak, nem egészségi. Grillezni se rossz, de mivel te vagy a no.1. "cukrászom", alig várom a következő sütit.:-)
De jó, hogy visszatértél! Én közben többször megcsodáltam a süteményeidet, többet is ki szeretnék próbálni, de még nem vettem a bátorságot...
Fantasztikus guszta, színes falatok
Marti, koszonom!
4Gyerek, ugyvedsegednek tanultam, es most munkat keresek.
Nelli, Edith, Petra, Ami, nektek is koszonom. Szivesen megkinalnalak belole!
Kekmadar, koszonom szepen! A kelt tesztakkal hogy allsz? A kovetkezo bejegyzes ilyen, de hozok majd egyeb sutemenyeket is, igerem :)
Gerdi, koszi. Remelem sikeres lesz a probalkozas, ha segithetek valamiben, csak szolj.
Bianka, koszonom neked is!
Jade!
A mai nap legjobb híre, hogy látom, újra blogolsz :-)
Köszönjük!
Remélem sikerül munkát találnod és akkor is jut egy kis időd ránk, a rajongóidra :-)
Jade a legjobb blogger!!!
Kedves Andrea, koszonom a hozzaszolast, igazan megvidamitotta a napomat!
Megjegyzés küldése