2010. február 3., szerda

Kókuszos golyók szaloncukorból



Lehet, hogy egyesek a cím láttán megköveznek... De mentségemre azt hozom fel, hogy a karácsonyi időszak alatt nagyon sok csokit kaptunk ajándékba, a szalon cukorból is bőven bevásároltam, így tegnapig még mindig majszolgattuk és már kezdünk ráunni, amíg eszembe nem jutott, hogy golyókat csinálok belőlük.

A szaloncukrokat megolvasztottam egy kissé a mikróban, hogy könnyen össze lehessen törni villával, azután graham kekszet morzsoltam hozzá, tettem bele kókusz reszeléket, 2 ek maraschino-levet, ugyanebbe áztatott aszalt ribizlit, kevés citromlevet és krémsajtot, hogy könnyen formázható legyen.




Apró kókuszba hempergettem őket, így születtek meg nálunk az idei első kókuszgolyók a tavalyi szaloncukorból :)



14 megjegyzés:

Nina

Hello Judith,
these "bon bons" looks delicious; I wish I know what they are! I can't find the translator on the side bar...
see you soon! xo
Nina

Jade

Hi Nina!
Thanks for coming over! These are made of "saloane" as it turned out, I bought too many for Christmas. Besides we received a lot of chocolate during the holidays. So that is why yesterday I just wanted to get over with them.

Thanks for mentioning the translator on the sidebar. I just added a widget, hope it'll be useful. Please let me know!
Thanks and have a great evening! xoxo

Nina

Thank you Judith, the translator works fine but not all the words were translated, plus some words are translated totally non sense, even funny! hahaha...
do not remove it though!
xo

Gál Edith

Nem tudom, h mondtam-e már, de te nagyon ügyes vagy! Mondtam???:))))

Névtelen

nalatok Amerikaban van szaloncukor????? itt nalunk Olaszorszagban sajnos nincsen :-( pedig ezek a kis golyok nekem is nagyon tetszenek ;-) szia Eva

Névtelen

Jól látom, hogy kókuszos szaloncukor? Vagy bármilyenből jó? Katalin

Kiskukta

Nagyon ötletes! Letesztelném!

mariam

Nagyon gusztusos lett!:-)
Az ötlet bennem is felmerült, de mielőtt még a tettek mezejére léptem volna, addigra lassan elkopott a cukor is....

Jade

Nina, I know, I checked it out myself! Some sentences are hilarious, but I can't help it, I'm truly sorry!
When I'll have more time, I'll post these recipes on the English site as well. Not very soon, though...

Edith :D :D

Szia Eva, orulok, hogy irtal!
Igen, itt a magyar, illetve a roman hentesnel is kaphato Karacsony elott. Igazi, otthoni cucc! Tavaly keveset vettem, most pedig tul sokat.
3 fele volt, es mindegyiket meg kellett kostolni :) Dragam ette meg a gesztenyeset, en a zseleset, a kokuszosbol maradt tobb...

Kedves Katalin, nalunka kokuszosbol maradt, igy abbol keszitettem. Viszont ugy gondolom, hogy akarmelyikbol el lehet kesziteni. A lenyeg, hogy kisse megolvadjon, hogy keverheto legyen a tobbi hozzavaloval.

Kiskukta, csak batran!

Receptgyujto, akkor megsem tul fura az otlet? Jo tudni! :) Koszonom szepen!

Csibe

De jó, nagyon tetszik, és milyen finom lehet!

Eva

de joooooooo latszik hogy ti ("amerikaiak") sokkal elorebb vagytok mint mi ("olaszok")... en otthonrol hoztam fekete-erdo milkat es eleg hamar elfogyasztottuk ;-) szoval en abbol golyokat mar nem gyartok az tuti... de a receptedet elrakom es megcsinalom jovo karacsonykor. szia Eva

Jade

Csibe, valoban finom. Nalunk Ferjem egyik nagy kedvence, ezert tuti siker!

Eva, nekem is meglepo volt, mikor erdelyi, borszeki asvanyvizet is lattam itt. Sokmindent importalnak otthonrol, es ennek orulok, kis hazai izek...
A Fekete erdo milka is finom lehetett, olyat meg nem is kostoltam...

kempfcandi

Ha 1 évvel hamarabb tudok erről a receptről, akkor nem felejtkezem meg a kamra mélyén pihenő, majd 2 kg. szaloncukorról, melynek nagyobb része kókuszos, és nem kellett volna kidobni. De most kiírom, nehogy járjak még így az életbe! Köszönöm a receptet!Nagyon ötletes!

Jade

Szandradee, orulok, hogy hasznos az otlet! 2 kg szaloncukor?!? Nem semmi! Na de ezutan en is eszben tartom ezt, vegulis ezert irtam le, mert lehet, hogy karacsonyig elfelejtettem volna... ;)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP