2010. május 16., vasárnap

Áfonyás - ricottás szelet



Gyorsan elkészül és nagyon finom. A ricottás dobozban levő maradék hasznosítására kerestem a receptet, mindenképpen jó választás volt. Eredetileg vajzsírt kellett volna használnom, de a vajtól is tökéletesen finom lett.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • csipet só
  • 17 dkg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1,8 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 tk vanília


Töltelék:

  • 15 dkg ricotta vagy édes tehéntúró
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 2 marék áfonya (friss vagy fagyasztott)


Morzsás rátét:

  • a félretett vajas morzsa
  • 7 dkg durvára darált dió
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj


A lisztet, cukrot, sót egy edényben összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat. Ebből félreteszünk egy csészényit (2,4 dl). A többihez hozzáadjuk a sütőport, tejet, tojásokat és vaníliát, egynemű masszává keverjük, majd egy 33 x 23 cm nagyságú zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. Erre rászórjuk az áfonyaszemeket.


A töltelék többi hozzávalóit összekeverjük, majd rákanalazzuk az áfonyára, elsimítjuk.



A rátét alapanyagait is összekeverjük, majd rászórjuk a túrós krémre. 180 C /350 F fokra előmelegített sütőben 45 percig, tűpróbáig sütjük.




Langyosan szeleteljük, hűtőben tároljuk.

10 megjegyzés:

Ottis

Jól hangzik ez a recept is!

Juci

Még egy jó recept, ezt mentem is!

Bianka

Nagyon guszta. Azt hiszem ebéd után jöhetne desszertnek :)

Gál Edith

Nagyon tetszik!!

Kiskukta

Nagyon fincsi lehet!

egycsipet

Nagyon guszta, ránézésre is jó választás volt! :)

Dia

Nagyon jól néz ki! Egyszer ezt is elkészítem!

Tűzpadka

Szia Judith!
Már több blogban láttam a "kifőztük" internetes gasztro magazin reklámját, ajánlását. Érdeklődöm: Ezt ki szerkeszti? Közösen csináljátok, vagy esetleg a Te munkád? Mármint az összeállítása az anyagnak. Nagyon tetszik a blogod! Most a kelkáposzta főzelék a kedvencem. De nem az étel miatt. Hanem ahogyan leírod. Szuper!

Thrini

Újabb klassz süti!! A morzsa nagyon ötletes!!

Judith

Koszonom szepen, erdemes kiprobalnotok!

Tuzpadka, koszi az erdeklodest!
A magazinnal kapcsolatosan: 15-17 tagbol allo csapat tagja vagyok, nem en szerkesztem, viszont az a resze is csapatmunka.
Erdemes letolteni, nagyon jo receptek gyultek ossze a kiadvanyokban, melyek tobbnyire szezonalisak.

Koszonom a kedves szavakat!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP