Áfonyás - ricottás szelet
Gyorsan elkészül és nagyon finom. A ricottás dobozban levő maradék hasznosítására kerestem a receptet, mindenképpen jó választás volt. Eredetileg vajzsírt kellett volna használnom, de a vajtól is tökéletesen finom lett.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 17 dkg vaj
- 2 tk sütőpor
- 1,8 dl tej
- 2 tojás
- 1 tk vanília
Töltelék:
- 15 dkg ricotta vagy édes tehéntúró
- 1 tojás
- 2 ek cukor
- 1 ek reszelt citromhéj
- 2 marék áfonya (friss vagy fagyasztott)
Morzsás rátét:
- a félretett vajas morzsa
- 7 dkg durvára darált dió
- 6 dkg barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A lisztet, cukrot, sót egy edényben összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat. Ebből félreteszünk egy csészényit (2,4 dl). A többihez hozzáadjuk a sütőport, tejet, tojásokat és vaníliát, egynemű masszává keverjük, majd egy 33 x 23 cm nagyságú zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. Erre rászórjuk az áfonyaszemeket.
A töltelék többi hozzávalóit összekeverjük, majd rákanalazzuk az áfonyára, elsimítjuk.
A rátét alapanyagait is összekeverjük, majd rászórjuk a túrós krémre. 180 C /350 F fokra előmelegített sütőben 45 percig, tűpróbáig sütjük.
Langyosan szeleteljük, hűtőben tároljuk.
10 megjegyzés:
Jól hangzik ez a recept is!
Még egy jó recept, ezt mentem is!
Nagyon guszta. Azt hiszem ebéd után jöhetne desszertnek :)
Nagyon tetszik!!
Nagyon fincsi lehet!
Nagyon guszta, ránézésre is jó választás volt! :)
Nagyon jól néz ki! Egyszer ezt is elkészítem!
Szia Judith!
Már több blogban láttam a "kifőztük" internetes gasztro magazin reklámját, ajánlását. Érdeklődöm: Ezt ki szerkeszti? Közösen csináljátok, vagy esetleg a Te munkád? Mármint az összeállítása az anyagnak. Nagyon tetszik a blogod! Most a kelkáposzta főzelék a kedvencem. De nem az étel miatt. Hanem ahogyan leírod. Szuper!
Újabb klassz süti!! A morzsa nagyon ötletes!!
Koszonom szepen, erdemes kiprobalnotok!
Tuzpadka, koszi az erdeklodest!
A magazinnal kapcsolatosan: 15-17 tagbol allo csapat tagja vagyok, nem en szerkesztem, viszont az a resze is csapatmunka.
Erdemes letolteni, nagyon jo receptek gyultek ossze a kiadvanyokban, melyek tobbnyire szezonalisak.
Koszonom a kedves szavakat!
Megjegyzés küldése