Aszalt paradicsomos - mozzarellás quiche
Hozzávalók a pitetésztához:
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 15 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál jeges víz
Töltelék:
- 20 dkg mozzarella
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 1 db sült piros paprika (savanyúság)
- 12 dkg aszalt paradicsom
- 3 tojás
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só, bors
- 2-3 szál snidling
Dekoráció:
- 1 fürt paradicsom
- olívaolaj - kenéshez
A lisztet összevegyítjük a sóval, elmorzsoljuk benne a kockára vágott vajat. Hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Ha túl száraz, repedezik a tészta, adjunk hozzá kevés vizet. Értelemszerűen, ha túl lágy, gyúrjuk hozzá még kevés lisztet.
Lapos, kerek cipóvá formázzuk, folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Később fél cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a kb. 25 cm átmérőjű piteformát. Villával megszúrkáljuk az alját és 20 percre fagyasztóba tesszük. Ezután kibéleljük alufóliával, száraz babot vagy rizst töltünk rá és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket: a mozzarellát szeleteljük és a pitetészta aljába rakosgatjuk. Az aszalt paradicsomot és paprikákat apró kockára vágjuk, rászórjuk a mozzarella szeletekre.
A tojásokat villával enyhén felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, beleszórjuk az apróra vágott snidlinget, majd a keveréket beleöntjük a pitetésztába.
A paradicsomfürtöt megkenjük olívaolajjal, majd a pite tetejére helyezzük. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepe mozgatáskor alig remeg.
Melegen tálaljuk.
Ötlet innen.
5 megjegyzés:
Brutálisan guszta!!!
Eszméletlen jól néz ki.Már a kifőztükben is néztem.
Nagyon guszta ám, hugicám :)
Ez maga a menyország :)
Koszonom szepen, Lanyok! Kedvesek vagytok!
Megjegyzés küldése