Karácsonyi krémsajtkoszorú
Ez a recept a Kifőztük magazin 10. számában jelent meg. Szerintem nagyon mutatós, igazi karácsonyi hangulatot idéz.
Hozzávalók:
- 45 dkg krémsajt
- 5-6 szál snidling
- só
- csipet fokhagymapor
- 2-3 szelet sült bacon
- sós keksz/kréker
- 1/4 piros kaliforniai paprika
- petrezselyemzöld
A krémsajtot habosra keverjük az aprított snidlinggel és baconnal, tetszés szerint ízesítjük.
A krémsajtot folpackra kanalazzuk, ennek segítségével 30-35 cm-s rudat formázunk belőle. Hűtőbe tesszük néhány percre, hogy kissé megdermedjen.
Ezután a tálalótányérra helyezzük, koszorú alakúra formázva, késsel igazíthatunk a formáján.
A paprikából vékony csíkokat szelünk, majd kockára vágjuk, ezzel és a petrezselyemzölddel díszítjük a koszorút.
Körülrakjuk krékerekkel és már tálalhatjuk is.
Ötlet: Taste of Home
10 megjegyzés:
Alig varom a szombatot, hogy megkostoljam. Nagyon jol nez ki.
huu, ez nagyonjol hangzik!!!
Judith!
Fantasztikusan jól néz ki, lehet szilveszterkor készítek ilyet a party asztalra!
Hogy tudtad ilyen ügyesen a tálra tenni? Félek én ezzel lebénáznám a dolgot.:-))
Tényleg nagyon ötletes! És jól is néz ki. :) Ügyi vagy!
Én pedig már meg sem tudok szólalni...:)
Fantasztikusm, csodálatos, ötletes
De jó ötlet, remekül néz ki!
Koszonom szepen Mindnyajatoknak, hogy erre jartatok!
Piroska, mar nincs sok hatra :)
Gesztenye, nem olyan nehez, mint gondolnad. Felig kicsomagoltam, es a folias reszen fogtam a meghajlitott rudat, ugy fektettem a tanyerra. Kessel meg utana lehet igazitani. Remelem sikerul, ha megis elkeszited.
Elképesztő ez is! :)
Mind a két receptet viszem, nagyon különlegesek.
Köszönöm az ötleteket!
Raindrop, remelem elvezed az elkeszitest mindket esetben. Orulok, hogy tovabbithattam az otletet!
Megjegyzés küldése