2010. december 14., kedd

Karácsonyi krémsajtkoszorú


Ez a recept a Kifőztük magazin 10. számában jelent meg. Szerintem nagyon mutatós, igazi karácsonyi hangulatot idéz.

Hozzávalók:

  • 45 dkg krémsajt
  • 5-6 szál snidling
  • csipet fokhagymapor
  • 2-3 szelet sült bacon
  • sós keksz/kréker
  • 1/4 piros kaliforniai paprika
  • petrezselyemzöld

A krémsajtot habosra keverjük az aprított snidlinggel és baconnal, tetszés szerint ízesítjük.

A krémsajtot folpackra kanalazzuk, ennek segítségével 30-35 cm-s rudat formázunk belőle. Hűtőbe tesszük néhány percre, hogy kissé megdermedjen.

Ezután a tálalótányérra helyezzük, koszorú alakúra formázva, késsel igazíthatunk a formáján.


A paprikából vékony csíkokat szelünk, majd kockára vágjuk, ezzel és a petrezselyemzölddel díszítjük a koszorút.

Körülrakjuk krékerekkel és már tálalhatjuk is.


Ötlet: Taste of Home

10 megjegyzés:

Piroska

Alig varom a szombatot, hogy megkostoljam. Nagyon jol nez ki.

Fruzsi

huu, ez nagyonjol hangzik!!!

Bonbon mánia

Judith!

Fantasztikusan jól néz ki, lehet szilveszterkor készítek ilyet a party asztalra!
Hogy tudtad ilyen ügyesen a tálra tenni? Félek én ezzel lebénáznám a dolgot.:-))

Pixie Pie

Tényleg nagyon ötletes! És jól is néz ki. :) Ügyi vagy!

Gál Edith

Én pedig már meg sem tudok szólalni...:)

Bianka

Fantasztikusm, csodálatos, ötletes

Ildy

De jó ötlet, remekül néz ki!

Jade

Koszonom szepen Mindnyajatoknak, hogy erre jartatok!

Piroska, mar nincs sok hatra :)

Gesztenye, nem olyan nehez, mint gondolnad. Felig kicsomagoltam, es a folias reszen fogtam a meghajlitott rudat, ugy fektettem a tanyerra. Kessel meg utana lehet igazitani. Remelem sikerul, ha megis elkeszited.

Raindrop

Elképesztő ez is! :)
Mind a két receptet viszem, nagyon különlegesek.
Köszönöm az ötleteket!

Jade

Raindrop, remelem elvezed az elkeszitest mindket esetben. Orulok, hogy tovabbithattam az otletet!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP