Könnyű vacsora: sajtos tészta borsóval, koktélparadicsommal
Néhány hete egy kedves barátnőm meghívott minket hozzá, egyúttal vacsorázni is, amíg konyhában beszélgettünk gyorsan ezt dobta össze. Viszonylag ritkán készítek főtt tésztát, de ma útban hazafelé eszembe jutott ez a recept, így ez lett a mai vacsink. Gyorsan elkészül, könnyű és nagyon finom.
Pontos mértékeket nem tudok mondani, de hozzávetőlegesen (2 személyre) az alapanyagok:
- fél doboz rotini vagy tetszés szerinti tészta - ez durumlisztből készült
- 1 dl tejszín
- 1 csésze reszelt sajt (parmezán, romano, trappista vagy egyéb kedvenc)
- 3/4 csésze fagyasztott borsó
- kb. 15-20 szem koktél paradicsom
- 1-2 ek vaj
- só, bors
Egy edényben (én ugyanazt használtam, amiben főtt a tészta) megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a leszűrt tésztát, megkavargatjuk, hogy mindenhol érje a vaj. Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sajtot és addig kevergetjük közepes lángon, amíg a sajt megolvad. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt borsót, keverünk rajta egy párat, majd hozzákavarjuk a paradicsom darabkákat és azonnal tálaljuk. Igény szerint sajtot szórhatunk rá.
10 megjegyzés:
Én is készitettem ehez hasonlót
sajtot nem tettem bele hanem parizelt vágtam fel kockára,paradicsom helyett pedig savanyu ugorkat szintén felvágva ,nagyon finom.De kifogom próbálni ezt is biztos nagyon finom és hamar kész.
Nagyon jól néz ki! Éppen így még nem próbáltam, pedig sok hasonló tésztafélét készítek!:)
Ezt én is nagyon szívesen megkóstolnám!:)
Nagyon guszta, biztos fincsi is :)
Meghivlak én is vacsorára. Eljösztök?
Csak kérlek, szóljatok be, mikor indultok, h ki ne hűljön a kaja... :)))
VÁRLAK, VÁRUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon tetszik! :)
Ezek a színek....csodásak! Ja, a kaja is! :-)))
Köszi az ötletet! Ma éppen sajtos tésztát készitettem másodiknak. Következő alkalommal igy szeretném elkésziteni.
De jó! Mi nagyon szeretjük a tésztát, a sajtot. Lehet már holnap megpróbálom. Köszönöm. :)
Koszonom szepen Mindenkinek, orulok, hogy tetszik Nektek is!
Nálam ez a recept a gyorsaságával nyert, na meg persze nagyon finom is!
Megjegyzés küldése