2010. szeptember 28., kedd

Kakaós csiga


Ez a csiga a Cinnabon ikertestvére, ugyanis a tölteléket most fahéjról kakaóra cseréltem. Keveset változtattam az eredeti recepten: a vaj és a cukor mennyiségét csökkentettem (hogy én is nyugodtabb szívvel egyem), az egész tojás helyett csak a sárgáját használtam, ezért picivel több tejet adtam a tésztához.




Hozzávalók:

  • 2,5 -2,8 dl tej
  • 2,5 teáskanál porélesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 2 tojás sárgája
  • 55 dkg BL 80-as liszt

Töltelékhez:

  • 5 dkg puha vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 2,5 - 3 evőkanál kakaó

Mázhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg Philadelphia vagy házi krémsajt

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztottam, másfél óra alatt duplájára kelesztettem, majd fél cm vastagra nyújtottam és megkentem a puha vajjal. Megszórtam a kakaó és barna cukor keverékével, majd szorosan felcsavartam. A tészta szélét összecsíptettem, hogy szeletelés után ne bomoljon szét. Cérna segítségével (mint a fahéjas csiga esetében) 3-4 cm vastag darabokra szeleteltem, majd sütőpapírral ellátott tepsire tettem egymástól távolabb, hogy ne ragadjon túlságosan össze az újrakelesztés alatt.

Miután duplájára kelt, 200 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. Amíg a csiga sült, mixerrel összekevertem a máz hozzávalóit.


Még forrón a csigák tetejére kentem 1 teáskanálnyi mázat, aztán megszórtam durvára vágott diódarabokkal. Rendkívül finom lett a kevesebb cukormennyiséggel is!

Érdemes kipróbálni!

23 megjegyzés:

Gál Edith

Hogy rendkivül finom lett, elhiszem. Ugyanis rendkivül jól néz ki!!!
Te meg rendkivül ügyes vagy!!! :)

Mézigörl

Csatlakozom Edithhez, kakaós csigusz feltuningolva...isteni! Mentem is a recepttáramba!Gratulálok! :):)

chriesi

Ez most mennyire isteni lenne reggelire! Gyönyörűek!

Dia

A máz nagyon különlegessé teszi

Csibe

Egyszerűen fantasztikusan néz ki!

Ildy

Szuper lett, mint a Cinnabonod!!

4Gyerek

meghiszem, hogy érdemes!

Bianka

Hű ezt tényleg ki fogom próbálni istenien néznek ki

egycsipet

Szépséges ez is! :)
(...de nálam akkor is a fahéjas a nyerő... :D)

Elif

Ellenállhatatlan, lehet még ma kipróbáljuk! :)

Tündi Daika

Én kipróbáltam, a fahéjas változatát, és nagyon fincsi! Köszi a receptet!

Tücsök Bogár

Mindíg sikerül lenyűgöznöd !
Csodaszép !

Ottis

Ez nagyon ízlene az én Ákosomnak is!!Nagyon szépek!

Szemi

Hát ez valami eszméletlenül guszta!
Gyönyörű és nagyon finom lehet!

Elmentem a receptet, ha majd nem fogok diétázni, biztos elkészítem. Sőt, lehet,hogy hamarább is, ki tud ennek ellenállni ???

Samy

Szia!

Tetszik a blogod, ezért neked adnám tovább: http://samy-bistro.blogspot.com/2010/09/hozzam-is-eljutott.html

További jó kreatívitást! :)

Üdv

Samy

Kata

Judit, ez is gyönyörű lett! kénytelen leszek fahéjas után kakaóst is sütni;)

Andi/cuki

Tökéletes, most állhatok neki megint csigának!:-))

Thrini

Ó, de szépek!
Olyan régen készítettem már kakaós csigát, egyik szabad hétvégén beiktatom.

H. Mária

Ilyen katonás rendben még nem láttam csigákat. :) Én tegnap éppen 3 tepsi kakaós csigát készítettem, mind elfogyott. Ezt a receptet el kell készítsem. :)
Minden mennyiséget duplán kell vennem, mert hát nekünk 1 tepsi nem elég. :)

Raindrop

Meseszépek! :)
Nem tudom hogyan csináltad, de körző-vonalzó... Tökéletesek!

.

Valóban ínycsiklandozó .
Nézz be hozzám vár rád egy díj.
Nemsokára ,,szomszédok,, leszünk:-)

Vali

Szia!
Ez a díj nálam is rád várakozik.
Édességekről most egy ideig lemondtam. (sajnos)

szannalina

Hű, de jól néz ki!
Kukkincs be hozzám, vár valami!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP