Kakaós csiga
Ez a csiga a Cinnabon ikertestvére, ugyanis a tölteléket most fahéjról kakaóra cseréltem. Keveset változtattam az eredeti recepten: a vaj és a cukor mennyiségét csökkentettem (hogy én is nyugodtabb szívvel egyem), az egész tojás helyett csak a sárgáját használtam, ezért picivel több tejet adtam a tésztához.
Hozzávalók:
- 2,5 -2,8 dl tej
- 2,5 teáskanál porélesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- csipetnyi só
- 2 tojás sárgája
- 55 dkg BL 80-as liszt
Töltelékhez:
- 5 dkg puha vaj
- 15 dkg barna cukor
- 2,5 - 3 evőkanál kakaó
Mázhoz:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg Philadelphia vagy házi krémsajt
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztottam, másfél óra alatt duplájára kelesztettem, majd fél cm vastagra nyújtottam és megkentem a puha vajjal. Megszórtam a kakaó és barna cukor keverékével, majd szorosan felcsavartam. A tészta szélét összecsíptettem, hogy szeletelés után ne bomoljon szét. Cérna segítségével (mint a fahéjas csiga esetében) 3-4 cm vastag darabokra szeleteltem, majd sütőpapírral ellátott tepsire tettem egymástól távolabb, hogy ne ragadjon túlságosan össze az újrakelesztés alatt.
Miután duplájára kelt, 200 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. Amíg a csiga sült, mixerrel összekevertem a máz hozzávalóit.
Még forrón a csigák tetejére kentem 1 teáskanálnyi mázat, aztán megszórtam durvára vágott diódarabokkal. Rendkívül finom lett a kevesebb cukormennyiséggel is!
23 megjegyzés:
Hogy rendkivül finom lett, elhiszem. Ugyanis rendkivül jól néz ki!!!
Te meg rendkivül ügyes vagy!!! :)
Csatlakozom Edithhez, kakaós csigusz feltuningolva...isteni! Mentem is a recepttáramba!Gratulálok! :):)
Ez most mennyire isteni lenne reggelire! Gyönyörűek!
A máz nagyon különlegessé teszi
Egyszerűen fantasztikusan néz ki!
Szuper lett, mint a Cinnabonod!!
meghiszem, hogy érdemes!
Hű ezt tényleg ki fogom próbálni istenien néznek ki
Szépséges ez is! :)
(...de nálam akkor is a fahéjas a nyerő... :D)
Ellenállhatatlan, lehet még ma kipróbáljuk! :)
Én kipróbáltam, a fahéjas változatát, és nagyon fincsi! Köszi a receptet!
Mindíg sikerül lenyűgöznöd !
Csodaszép !
Ez nagyon ízlene az én Ákosomnak is!!Nagyon szépek!
Hát ez valami eszméletlenül guszta!
Gyönyörű és nagyon finom lehet!
Elmentem a receptet, ha majd nem fogok diétázni, biztos elkészítem. Sőt, lehet,hogy hamarább is, ki tud ennek ellenállni ???
Szia!
Tetszik a blogod, ezért neked adnám tovább: http://samy-bistro.blogspot.com/2010/09/hozzam-is-eljutott.html
További jó kreatívitást! :)
Üdv
Samy
Judit, ez is gyönyörű lett! kénytelen leszek fahéjas után kakaóst is sütni;)
Tökéletes, most állhatok neki megint csigának!:-))
Ó, de szépek!
Olyan régen készítettem már kakaós csigát, egyik szabad hétvégén beiktatom.
Ilyen katonás rendben még nem láttam csigákat. :) Én tegnap éppen 3 tepsi kakaós csigát készítettem, mind elfogyott. Ezt a receptet el kell készítsem. :)
Minden mennyiséget duplán kell vennem, mert hát nekünk 1 tepsi nem elég. :)
Meseszépek! :)
Nem tudom hogyan csináltad, de körző-vonalzó... Tökéletesek!
Valóban ínycsiklandozó .
Nézz be hozzám vár rád egy díj.
Nemsokára ,,szomszédok,, leszünk:-)
Szia!
Ez a díj nálam is rád várakozik.
Édességekről most egy ideig lemondtam. (sajnos)
Hű, de jól néz ki!
Kukkincs be hozzám, vár valami!
Megjegyzés küldése