2009. szeptember 26., szombat

Áfonyás - krémsajtos csiga

Ugye nem kell bizonygatnom, hogy nagyon szeretjük az aszalt áfonyás süteményeket, hisz mostanában nagyon gyakran előfordul a hozzávalók között. Ma aprósütire vágytam, kelt tészta formájában. Egy új dolgot próbáltam ki, mégpedig az ensaimadas alaptésztájából kiindulva.

Elkészítettem a kelt tésztát, mikor duplájára nőtt, lisztezett felületen kinyújtottam 1 cm vastagságúra és rákentem a következőkből kikavart krémet:

  • 30 dkg krémsajt (Philadelphia vagy házi készítésű)
  • porcukor ízlés szerint, én kb. 6-7 kanálnyit tettem bele
  • aszalt áfonya, kb. 4 kanálnyi
  • 1,5 tk reszelt narancshéj
  • 1,5 tk reszelt citromhéj
  • 1-2 k narancslé, a krémsajt keménységétől függően, a lényeg, hogy a krém könnyen kenhető legyen
Ezután a tésztát szorosan feltekertem és 2,5 cm széles szeleteket vágtam belőle. Tepsire helyeztem, ahol folpackkal letakarva újra duplájára kelesztettem, majd 180 fokon 20 percig sütöttem.


Én a fenti adagot megfeleztem, arra gondolva, hogy túl sok lesz. De sajnálom, mert már alig van belőle, mire kisült a második tepsivel, az első el is fogyott. Rendkívül finom, a savanykás- citrusos íze nekünk nagyon bejött.


8 megjegyzés:

iri

En is gyakran szoktam kesziteni,leginkabb dioval,s nalunk darazsfeszek a neve.

Ottis

Nagyon guszta!

Andi

De nagyon guszta,szépséges!:-))
Mi is nagyon szeretjük a kelt észtát,áfonyát és a krémsajtot(is).

Limara

Áfonya rajongó vagyok én is , a csigucik szépségesek! :))

Puszedli

Ezzel letaglóztál. Nagyon szépek. :)

Moha

Ezek milyen kis csinosak lettek! Nekem most aszalt meggyem van, kipróbálom azzal.

Wise Lady

Ez csodaszép! Elrakom, egyszer sort kerítek rá.

Judith

Iri, Anyukam is sokszor keszitett darazsfeszket, de az 4-5 cm vastag volt. Ezek vekonyabbak, azert neveztem inkabb csiganak. De koszi, hogy eszembe juttattad, legkozelebb olyan is lesz.

Ottis, Andi, Limara, Puszedli, nagyon koszonom! Orulok, hogy Nektek is tetszik!

Moha, szerintem az aszalt meggy is hasonlo izben az afonyara, igy azzal is finom lehet. koszi, hogy kiprobalod!

Wise Lady, koszonom! Ugy-e nem gond, hogy mostansag belinkelem a hazi kremsajt kesziteset? Azzal is nagyon finom lehet es sokkal elerhetobb...

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP