Csokis- áfonyás kalács
Mohánál láttam meg múlt héten ezt a kalácsot. Nagyon megtetszett a töltelék, csokilencséből volt itthon, az aszalt meggyet aszalt áfonyával helyettesítettem.
A spanyol briós tésztájából készítettem a tésztáját, életem első kalácsát. Annyira ízlett a briós, hogy azóta már kétszer is elkészítettem csokisan és vajasan is, ezért próbálkoztam meg kalácsformában is vele. Ezúttal a kalácstésztát kissé keményebbre gyúrtam (kevesebb tejet használtam), hogy lássam a különbséget, mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy a lágy tésztából finomabb, foszlósabb a briós is, a kalács is.
A megkelt tésztát két részre osztottam, kinyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam csokilencsével és aszalt áfonyával. Feltekertem, majd összefontam és a sütőformába tettem.
Duplájára kelesztettem, lekentem 1 tojás és kevés tejszín keverékével, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
10 megjegyzés:
Gyönyörű lett, jól látszik, milyen foszlós! :))
Nagyon gyönyörű!! Nem is gondolná az ember, hogy az első :-))
Ez is klassz, milyen jókat sütsz!
Koszonom szepen, nagyon kedvesek vagytok!
Hogy ez milyen csodás lett! Le a kalappal! :))
this must be so good !
De szép lett! Csak ámulok! No és nagyon szeretem a csokit meg az áfonyát...
Egycsipet, Napmatka, koszonom szepen. En is nagyon orultem az eredmenynek, mindenkeppen felbatorodtam tovabbi kalacskeszitesre...
Catalina, it was good indeed. I used the ensaimadas dough recipe and filled it with chocolate chips and dried cranberries. Made two logs and twisted them before letting it rise in the pan for the second time. Brushed the top with egg and cream mixture.
Juduth!
Megint Nálad találtam valami finomat, most ezt a kalácsot.
Csodálatosan finom, jól sikerült, ha lesz időm felrakom :-)
KÖszi a receptet.
Üdv. gezstenye
Draga Gesztenye!
Nagyon orulok ennek is! Biztosan gyonyoru lett, mint minden Nalad...
Megjegyzés küldése