Mazsolás háromszögek
Scones néven egyik legelterjedtebb aprósütemény/teasütemény errefele. Nekem nagyon ízlik, ezért osztom meg a receptjét Veletek. Puha, porhanyós és fahéjas, ezért különösen szeretem. Ezenkívül ha gyors nassolnivalót szeretnénk, ez tényleg hamar elkészül.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 tk reszelt citromhéj
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mazsola/aszalt ribizli volna az igazi
- 180 ml tejszín
Tetejére:
- 1 k cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 k tej vagy tejszín
Tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük a tejjel/tejszínnel és megszórjuk a cukros fahéjjal. 220 fokon 13-17 percig aranybarnára sütjük.
Essentials of Baking, p.110
4 megjegyzés:
Szia, mazsolás háromszögbe tojás nem kell? Szívesen kipróbálnám. Köszi a választ.
Szia Szilvi!
Nem, tojas nem kell bele, talan ettol lesz olyan porhanyos. Sok sikert hozza! :)
Ha lesz idod majd jelezz vissza, hogy milyen lett..
Fincsi lehet,eltűnt a tegnapi hozzászólásom.
Szóval nagyon szép a kalácsod is!:-))
Koszi Andi, nagyon kedves vagy!
Megjegyzés küldése