2009. szeptember 14., hétfő

Mazsolás háromszögek


Scones néven egyik legelterjedtebb aprósütemény/teasütemény errefele. Nekem nagyon ízlik, ezért osztom meg a receptjét Veletek. Puha, porhanyós és fahéjas, ezért különösen szeretem. Ezenkívül ha gyors nassolnivalót szeretnénk, ez tényleg hamar elkészül.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola/aszalt ribizli volna az igazi
  • 180 ml tejszín

Tetejére:

  • 1 k cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 k tej vagy tejszín
Egy edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, cukrot, sót, citromhéjat. Ezt összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a mazsolát. Hozzáöntjük a tejszínt és cipóvá gyúrjuk. Lisztezett felületen kézzel 12-15 mm vastagságúra lapogatjuk. Egy nagyobb, 8-9 cm-s pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd 6 db háromszögbe vágjuk, vagy akár kisebb kerek pogácsákat szaggatunk, tetszés szerint. Ha nagyobb háromszögeket szeretnénk, a kilapogatott cipót 6 szeletre vágjuk.

Tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük a tejjel/tejszínnel és megszórjuk a cukros fahéjjal. 220 fokon 13-17 percig aranybarnára sütjük.

Essentials of Baking, p.110

4 megjegyzés:

Szilvia

Szia, mazsolás háromszögbe tojás nem kell? Szívesen kipróbálnám. Köszi a választ.

Judith

Szia Szilvi!
Nem, tojas nem kell bele, talan ettol lesz olyan porhanyos. Sok sikert hozza! :)
Ha lesz idod majd jelezz vissza, hogy milyen lett..

Andi

Fincsi lehet,eltűnt a tegnapi hozzászólásom.
Szóval nagyon szép a kalácsod is!:-))

Judith

Koszi Andi, nagyon kedves vagy!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP