2009. szeptember 2., szerda

Sajtos-fetás pogácsa

Margit2 receptje alapján készült ez a pogácsa, nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag (5 dkg) élesztő - én 1 csapott ek instant élesztőt használtam
  • 1 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl- én aludttejet használtam és így is nagyon finom lett
  • kb. 1 kk só
  • 20 dkg feta/telemea sajt a tésztába
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás, szezámmag, köménymag a tetejére

A margarin egyharmad részét, és a 10 dkg sajtot félretesszük. A többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. 2-szer kisodorjuk a tésztát, a félretett margarinnal megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk és összehajtogatjuk.

Én dupla adagot készítettem, a meggyúrt tésztát 2-be osztottam és felváltva sodortam ki őket. Amíg egyiket nyújtottam és kentem, a másikat összehajtva a hűtőben pihentettem - kb. 5 percig. Érdemes volt hajtogatni a számottevő pihentetés nélkül is, mert nagyon szép leveles lett a tésztája.

Tetejét egész tojással lekenjük, rá sajtot szórunk. Ezután kiszaggatjuk, hézagosan tepsibe rakjuk, és kelni hagyjuk kb. 30-40 percig. Zsírozott tepsiben sütjük 200 fokon kb. 20 percig.


7 megjegyzés:

Fruzska

Nagyon nagyon megkívántam hmmmmmmmmmmmmmm

Budai Evódia (mutter)

mennyi az egy drb tejföl?

Johanna

Nagyon finom volt, en is ettem belole.

Chef Viki

Hmmmmmmm, de gyönyörűek!!!

Kiskukta

Nagyon szépek!

Judith

Fruzska, Viki, Kiskukta, koszonom szepen!

Evodia, a kis doboz tejfolre kell gondolni, de mivel en aludttejet hasznaltam, annyit tettem bele, amennyit felvett, hogy rugalmas tesztat kapjak.

Johanna, orulok, hogy izlett Nektek is... :)

Bernadett

Most már az van, ha receptet keresek, előbb menézem hogy csinálja Jade! :) annyira örülök hogy megtaláltam a blogod! Ha elkérik a receptet, mindig ajánlom, keressenek Téged! :) Köszönöm szépen a recepteket! Üdv Bernadett

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP