Baconos fasirt rolád, avagy bacon-bomba
Ezt igazából grillen kellett volna megsütni, de az most még lehetetlen... Sütőben is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 50 dkg bacon szeletelve
- 50 dkg borjúhús, darálva
- 1 tojás
- 1/4 csésze tej
- 1/3 csésze zabpehely
- só, bors, tetszés szerinti fűszerek
- maréknyi gomba
- sajt
- 1 paprika
- megkenéshez kb. 1/2 csésze barbeque szósz
Elkészítettem a bacon alapot: egy alufólia lapra vízszintesen leraktam egymás mellé a szeleteket. Majd balkéz felől kezdtem a függőleges szeletek rakását. Egyik kézben tartottam az új szeletet, a másikkal emelgettem a vízszintesben levőket, hogy átbújtassam alatta a függőlegest. (Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint leírni a készítését.)
Így nézett ki készen az alap:Rápakoltam a fasírt masszát, sajtot, vajon megpárolt gomba szeleteket és a csíkozott zöld paprikát - jó lett volna néhány piros szelet is, de most csak zöld volt itthon.
Az alufólia segítségével szorosan feltekertem - ugyanúgy, mint a piskótatekercset szoktuk a konyharuhával, bocsi, most jobb összehasonlítás nem jut eszembe - majd a rudat áttettem egy kikent tűzálló edénybe. Letakartam az alufóliával és így sütöttem 180 fokon kb. 30-40 percet.
14 megjegyzés:
ez a göngyölési mód nagyon tetszik. köszönöm.
jol nez ki
Orulok, hogy tetszik!
Ez valami csodaszép! Nekem is nagyon tetszik, ahogy göngyölted, ki fogom próbálni!
Gyönyörű! Én is kipróbálom, nagyon ügyes vagy!
Tiszta bacon-szőttes :)
Épp szombaton készült nálam is:-)
Nagyon szép, azt hiszem kedvet kaptam hozzá a leírásod alapján. Köszi a fotókat!
Koszonom Mindenkinek a hozzaszolasokat!
Nagyon kedvesek vagytok!
Nagyon-nagyon jól néz ki!
De guszta..., csorog a nyálam!
étvágygerjesztő!!!
nagyon jol nez ki kiprobalom
Koszi Mindenkinek!! :) Erdemes kiprobalni!
Megjegyzés küldése