2009. augusztus 10., hétfő

Baconos fasirt rolád, avagy bacon-bomba

Ezt igazából grillen kellett volna megsütni, de az most még lehetetlen... Sütőben is nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg bacon szeletelve
  • 50 dkg borjúhús, darálva
  • 1 tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1/3 csésze zabpehely
  • só, bors, tetszés szerinti fűszerek
  • maréknyi gomba
  • sajt
  • 1 paprika
  • megkenéshez kb. 1/2 csésze barbeque szósz

Elkészítettem a bacon alapot: egy alufólia lapra vízszintesen leraktam egymás mellé a szeleteket. Majd balkéz felől kezdtem a függőleges szeletek rakását. Egyik kézben tartottam az új szeletet, a másikkal emelgettem a vízszintesben levőket, hogy átbújtassam alatta a függőlegest. (Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint leírni a készítését.)

Így nézett ki készen az alap:


Rápakoltam a fasírt masszát, sajtot, vajon megpárolt gomba szeleteket és a csíkozott zöld paprikát - jó lett volna néhány piros szelet is, de most csak zöld volt itthon.

Az alufólia segítségével szorosan feltekertem - ugyanúgy, mint a piskótatekercset szoktuk a konyharuhával, bocsi, most jobb összehasonlítás nem jut eszembe - majd a rudat áttettem egy kikent tűzálló edénybe. Letakartam az alufóliával és így sütöttem 180 fokon kb. 30-40 percet.

Ezután kivettem a sütőből és megkentem a barbeque szósz felével, majd 10 perc sütés után ismét megkentem. Kb 15 percig sütöttem még.
Szeleteltem, krumplipürével és savanyúsággal tálaltam. Nagyon finom volt.



Az ötletet innen vettem.

14 megjegyzés:

Budai Evódia (mutter)

ez a göngyölési mód nagyon tetszik. köszönöm.

iri

jol nez ki

Judith

Orulok, hogy tetszik!

napmátka

Ez valami csodaszép! Nekem is nagyon tetszik, ahogy göngyölted, ki fogom próbálni!

Limara

Gyönyörű! Én is kipróbálom, nagyon ügyes vagy!

Piszke

Tiszta bacon-szőttes :)

gabojsza

Épp szombaton készült nálam is:-)

timus

Nagyon szép, azt hiszem kedvet kaptam hozzá a leírásod alapján. Köszi a fotókat!

Judith

Koszonom Mindenkinek a hozzaszolasokat!
Nagyon kedvesek vagytok!

Andi

Nagyon-nagyon jól néz ki!

Kiskukta

De guszta..., csorog a nyálam!

Kiraly Marika

étvágygerjesztő!!!

Névtelen

nagyon jol nez ki kiprobalom

Judith

Koszi Mindenkinek!! :) Erdemes kiprobalni!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP