2009. augusztus 17., hétfő

Banoffie pite


Banán és karamell párosa, diós pitetésztában. Ha valaki szereti ezeket külön-külön, ezért a pitéért egyenesen odalesz!

Hozzávalók a pitéhez:
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 k porcukor
  • 85 g darált dió
  • 80 g hideg vaj

Töltelék: dolce de leche vagy a következő krém:

  • 40 dkg sűrített tej
  • 30 g vaj
  • 1 k juharszirup
  • 2-3 banán

Tetejére:

  • 1 banán
  • 3,5 dl tejszín
  • olvasztott csokoládé

A lisztet, porcukrot és diót összekeverjük, a vajat összemorzsoljuk a lisztes keverékben. 2-3 kanál jeges vízzel összeállítjuk a tésztát, folpackba csomagoljuk és 15 percre a hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk, majd a piteformába tesszük és újabb 20 percig hűtjük.

A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A pitét kibéleljük alufóliával vagy kissé összegyűrt sütőpapirral, pite nehezéket helyezünk rá (rizs vagy babszemek). 15 percig sütjük, majd az alufóliát a nehezékkel levesszük és további 10 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Kihűtjük.

A krémhez a sűrített tejet, juharszirupot és vajat összekeverjük. Közepes lángon 5 percig főzzük, amíg sűrű és világos karamell szint kap. Langyosra hűtjük.
A pitét kirakjuk egy réteg szeletelt banánnal, majd ráöntjük a karamellt. Elsimítjuk és fél órára hűtőbe tesszük.

A felvert tejszínhabot rákanalazzuk a kihűlt karamellre, tetejére banánszeleteket teszünk (ezeket 1 pillanatra belemártottam citromlébe, hogy ne barnuljanak be), majd olvasztott csokit csurgatunk rá.


The Essential Dessert Cookbook, 138 p.

5 megjegyzés:

Andi/cuki

Gyönyörű dolgokat készítettél!
Ha van kedved gyere játszani!
Mit olvasol mostanában?

trinity

Ez egyszerűen mesés!!!Nem találok szavakat, annyira finom lehet!!

Jade

Koszonom Andi! A meghivast is!

Trinity, nagyon kedves vagy! Valoban nagyon finom, mindenkeppen lesz ismetles belole!

Millie

Judit!
Nem hiszed el, de ezzel traktált tegnap az öcsém, hogy legközelebb ezt próbáljam ki!
Gyönyörű lett!

Jade

Koszi Millie! Valoban latvanyos, engem is az fogott meg eloszor, de bizom abban, hogy az izeben sem fogsz csalodni. Remelem az ocsednek is izleni fog :)

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP