Banoffie pite
Banán és karamell párosa, diós pitetésztában. Ha valaki szereti ezeket külön-külön, ezért a pitéért egyenesen odalesz!
Hozzávalók a pitéhez:
- 12,5 dkg liszt
- 2 k porcukor
- 85 g darált dió
- 80 g hideg vaj
Töltelék: dolce de leche vagy a következő krém:
- 40 dkg sűrített tej
- 30 g vaj
- 1 k juharszirup
- 2-3 banán
Tetejére:
- 1 banán
- 3,5 dl tejszín
- olvasztott csokoládé
Kinyújtjuk, majd a piteformába tesszük és újabb 20 percig hűtjük.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A pitét kibéleljük alufóliával vagy kissé összegyűrt sütőpapirral, pite nehezéket helyezünk rá (rizs vagy babszemek). 15 percig sütjük, majd az alufóliát a nehezékkel levesszük és további 10 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Kihűtjük.
A krémhez a sűrített tejet, juharszirupot és vajat összekeverjük. Közepes lángon 5 percig főzzük, amíg sűrű és világos karamell szint kap. Langyosra hűtjük.
A pitét kirakjuk egy réteg szeletelt banánnal, majd ráöntjük a karamellt. Elsimítjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A felvert tejszínhabot rákanalazzuk a kihűlt karamellre, tetejére banánszeleteket teszünk (ezeket 1 pillanatra belemártottam citromlébe, hogy ne barnuljanak be), majd olvasztott csokit csurgatunk rá.
The Essential Dessert Cookbook, 138 p.
5 megjegyzés:
Gyönyörű dolgokat készítettél!
Ha van kedved gyere játszani!
Mit olvasol mostanában?
Ez egyszerűen mesés!!!Nem találok szavakat, annyira finom lehet!!
Koszonom Andi! A meghivast is!
Trinity, nagyon kedves vagy! Valoban nagyon finom, mindenkeppen lesz ismetles belole!
Judit!
Nem hiszed el, de ezzel traktált tegnap az öcsém, hogy legközelebb ezt próbáljam ki!
Gyönyörű lett!
Koszi Millie! Valoban latvanyos, engem is az fogott meg eloszor, de bizom abban, hogy az izeben sem fogsz csalodni. Remelem az ocsednek is izleni fog :)
Megjegyzés küldése