2009. augusztus 10., hétfő

Fahéjas-gyömbéres gyümölcsös pite


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 125 ml kefir
  • 20 dkg áfonya (volt még néhány szem eprem és szedrem, azt is felhasználtam)
  • 2 banán
  • 2 k citromlé

A sütőt bemelegítjük 200 fokra.

A lisztet, sütőport és fűszereket összeszitáljuk, hozzámorzsoljuk a vajat és cukrot. Közepébe mélyedést formázunk, hozzáöntünk annyi kefirt, hogy puha tésztát nyerjünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőformába tesszük. A peremét visszacsavarjuk.

Az áfonyát elhelyezzük a tésztán. A banánt karikákra vágjuk, majd a citromlében megforgatjuk, ezeket is rápakoljuk az áfonyára. Megszórjuk 1-2 kanál cukorral, majd sütőben 25-30 percig sütjük. Még melegen fogyasztjuk.

Megj. Az én vendégeim kissé késve érkeztek, a gyümölcsök kicsit megkókadtak, ennek ellenére nagyon finom volt... Nagyon tetszett a gyömbér fahéj ízkombináció a pite tésztában!


Borders: The Essential Dessert Cookbook, p. 288

1 megjegyzés:

trinity

Színpompás és kívánatos süti!!!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP