Fahéjas-gyömbéres gyümölcsös pite
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 4 dkg vaj
- 10 dkg nádcukor
- 125 ml kefir
- 20 dkg áfonya (volt még néhány szem eprem és szedrem, azt is felhasználtam)
- 2 banán
- 2 k citromlé
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
A lisztet, sütőport és fűszereket összeszitáljuk, hozzámorzsoljuk a vajat és cukrot. Közepébe mélyedést formázunk, hozzáöntünk annyi kefirt, hogy puha tésztát nyerjünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőformába tesszük. A peremét visszacsavarjuk.
Az áfonyát elhelyezzük a tésztán. A banánt karikákra vágjuk, majd a citromlében megforgatjuk, ezeket is rápakoljuk az áfonyára. Megszórjuk 1-2 kanál cukorral, majd sütőben 25-30 percig sütjük. Még melegen fogyasztjuk.
Megj. Az én vendégeim kissé késve érkeztek, a gyümölcsök kicsit megkókadtak, ennek ellenére nagyon finom volt... Nagyon tetszett a gyömbér fahéj ízkombináció a pite tésztában!
1 megjegyzés:
Színpompás és kívánatos süti!!!
Megjegyzés küldése