Mini piték
Bizonyára Ti is jártatok már úgy, hogy az az étel ami pótlék-ként készül, az lett a legkedveltebb. A korábbi két bejegyzésben látható pite tészták maradékát használtam fel. Azt a részt, ami leesett a piteforma széléről. Az ebből készült kis pitékből tegnap odacsomagoltam néhányat a Drágámnak ebédre. Hazajött és azt mondta, hogy ilyet még süssek, mert a kollégái és ő is odavoltak érte.
Volt nekem 6 kis kosárkám, ezekbe mindkét tésztából 3-3 adagnyi pite tészta jutott. Így utólag úgy gondolom, hogy valószinüleg vékonyabbra nyújtottam az említett pitéket a kelleténél, ezért maradt több. De nem bánom csöppet sem. A kosárkákat hűtőbe tettem amíg elkészítettem a következő diós krémet:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- fél tk mandula kivonat
- 10 dkg darált dió
- 2,5 dkg liszt
A cukrot és vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket jól eldolgozva. Ekkor úgy fog kinézni, mintha kicsit összement volna a krém. Hozzáadjuk a mandula kivonatot, majd fakanállal belekeverjük az előzőleg összekevert darált diót és lisztet.
A kosárkákat kivettem a hűtőből, mindegyik aljába tettem 1 bő kanálnyi eperdzsemet, elsimítottam. A tetejére kanalaztam a krémet (vigyázat, nem kell túlzásba vinni, különben kifolyik sülés közben) és 15 perc alatt megsütöttem 180 fokon.
Az ötletet innen vettem.
2 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik.Szeretem a piteféléket,kipróbálom!
Andi, szerintem izleni fog! Telen biztosan gyakran fogok gyártani ilyeneket...
Megjegyzés küldése