Zöldséges - húsos fasirt
Újabb maradék felhasználás:
A húslevesből a zöldséget és húst francia salátának és fasírtnak használtam fel. Általában nagy adagokat főzök, igy sok marad. A franciasalátára egy idő után ráununk, de a fasírt azonnal elfogy, még melegen.
Apró darabokra vágtam a húst és zöldségeket (lehet reszelni is), adtam hozzá kevés szárított hagymaport, illetve fokhagymaport, kevés zsemlemorzsát, petrezselyemzöldet, sót, borsot, 1-2 tojást, hogy összetartsa. Forró olajban kisütöttem.
Nekem kimondottan nagyon tetszik benne a sárgarépa színe :)
8 megjegyzés:
Ez egy remek ötlet, nem találtam volna ki, hogy miből készült!
Nyáron különösen jólesik némi zöldséggel fellazítva a fasírt. Vittem is a receptet, köszi!
Nagyon orulok, hogy Nektek is tetszik!
Az otletet egy nagyon kedves baratnom adta, aki a rendszervaltas elott mesterszakacs volt egyik hires aradi etteremben. Az akkori szlogen szerint: 'mindent ujrahasznositunk, semmit nem dobunk ki' keszult. Mindenesetre nekunk izlik hidegen is, melegen is.
Mostanában én is rákattantam a fasírtokra, bár jó ideje nem kívánom a húst.Úgyhogy kreatívkodok.
Ugorj be hozzám kérlek, vár egy játék:)
Egyszerűen nagyszerű:-)
Hanna
Sofia, koszi a meghivast itt is!
hanna, igy van! Annyira egyszeru, hogy ketszer is meggondoltam, hogy feltegyem-e a blogra... De annyira izlett, hogy kar lett volna kihagyni.
Köszi az ötletet, kifogom probálni mert a francia salátát én nem igazán szeretem, így általában a húslevesből a zöldséget mindig eldobom.
Demyke, orulok nagyon, hogy tetszik az otlet! :)
Megjegyzés küldése