2009. július 12., vasárnap

Sajtos- fűszeres rudak


Erre azért lettem kíváncsi, mert a receptben megláttam a fűszeres olajat, amivel meg kellett kenegetni a rudakat: pirospaprika, olasz fűszerkeverék, fokhagyma...
Nagyon finom rágcsa!
Hozzávalók:
  • 2 csésze liszt
  • 1 tk
  • fél tk cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 ek olaj
  • 1,5 csapott tk szárított élesztő
  • 4 dkg olvasztott vaj vagy 3 ek olaj
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/4 tk pirospaprika
  • olasz fűszerkeverék: rozmaring, majoránna, oregano, bazsalikom, zsálya, kakukkfű, hagyma, fokhagyma
  • reszelt sajt (parmezán)

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és sót és élesztőt. Lassanként hozzáadjuk a víz és olaj keverékét, néhány percig dagasztjuk. Adhatunk hozzá 1-2 ek vizet vagy lisztet ha szükséges, hogy rugalmas, közepes keménységű tésztát kapjunk.

Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk (25 x 20cm). Megszórjuk a sajttal és fűszerkeverékkel, majd 12 csíkra vágjuk. Minden csíkot kettőbe hajtunk, spirálosan megcsavarjuk 3-4-szer. Sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk őket.

Egy kisebb edényben összekeverjük a vajat/olajat, fokhagymaport, paprikát. Ezzel megkenegetjük a rudakat, tetszés szerint megszórhatjuk a fűszerkeverékkel, majd letakarva duplájára kelesztjük, kb 25 perc alatt.

220 fokon 6-8 percig aranybarnára sütjük, még forrón újra megkenjük a fűszeres olajjal.

Taste of Home, Baking Classics, p. 47

3 megjegyzés:

napmátka

Ez még e nagy melegben is jólesne! Tetszik benne a fűszeres olaj, már elképzeltem a receptet...

Névtelen

Receptet hol lehet megtalálni? Tetszik és kipróbálnám.

Judith

Rendben! Elokeresem es beirom! Koszi az erdeklodest!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP