No-name szuflé
Tegnap este, miközben a Drágámra vártam, hogy hazajöjjön munkából és készítettem a vacsit, találtam egy pici üveg likőrt. Úgy emlékszem valaki ajándékba hozta, azóta is ott árválkodott az egyik polc legvégében.
Ugyanakkor megláttam a szufléformákat, amiket már fél éve megvettem, de még nem volt bátorságom kipróbálni.
Néztem, hogy mi lehet a neve, de sehol sem láttam rajta semmi érdemlegeset, szóval sem nem Grand Marnier sem Cointreau, hanem petite és Moet és Chandon, de az én szuflémnak nagyon jó lesz... Olyan édes kis üveg, sajnáltam is kinyitni. De tudtam, hogy így nagyon jó felhasználásban részesül, ugyanis korábban rábukkantam erre a receptre. És volt még 1 órám amíg a Drágám hazaérkezik...
Felülmúlta elképzeléseimet az eredmény.
Cointreau szuflé
Hozzávalók:
- 9 dkg cukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 8,5 dkg kenyér liszt
- 2,1 dl tej
- 3 tojás
- 1 k Cointreau likőr
- 1 k reszelt narancshéj
- 4 dkg cukor
- 1 k keményitőliszt
- porcukor szóráshoz
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. 6 szufléformát kivajazunk, majd cukorral körbeszórjuk alját és oldalát.
A 9 dkg cukrot, vajat és lisztet jól összekeverjuk. A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a liszt keverékhez. Belekeverjük a tojás sárgákat, likőrt és narancs héját.
Felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a 4 dkg cukrot és keményítő lisztet, majd tovább verjük amíg kemény lesz a hab. A habot beleforgatjuk a masszába.
Megtöltjük a formákat 3/4-ig, a szuflét aranysárgára sütjük kb 30 perc alatt. Porcukorral meghintjük (én ezt elfelejtettem nagy örömömben) és fagylalttal szervírozzuk :)
Fenséges volt a forró és hideg. Együtt. Első finom szuflém.
2 megjegyzés:
Úgy érzem nekem is sürgősen be kell szerezzek szuflé formákat, olyan szépeket látni neten. Gratula az első szuflédhoz, nagyon jól néz ki, el tudom képzelni, hogy milyen finom volt.
Koszonom szepen! Meg van par recept amit mindenkeppen szeretnek kiprobalni, remelem azok is ilyen fincsik lesznek.
Tetszik, mert ha gyors es finom desszert kell ez tokeletes!
Megjegyzés küldése