2009. július 29., szerda

Sós - sajtos rudak

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1,5 tk só
  • 20 dkg sajt
  • 1 kk sütőpor
  • 2 k köménymag

A lisztet összemorzsoltam a margarinnal és krémsajttal, hozzáadtam a sót, sütőport, fele sajtot, majd végül a joghurtot és tojást. Összegyúrtam, 1 cm vastagságúra nyújtottam.

Megszórtam a maradék sajttal és köménymaggal, majd derelyevágóval újjnyi szélességü rúdakra vágtam.

180 fokon 15-20 percig sütöttem.


Andi konyhájából vettem az alapötletet, de a hozzávalókon változtattam keveset. Nem maradt már tejfölöm, viszont volt joghurtom. A tejföl krémes állagát helyettesitettem a krémsajttal.
Nagyon finom, ropogós rágnivaló. Attól félek, hogy nem marad belőle szombatig, pedig az akkor érkező vendégnek szántam, de a Drágám szerint "ebbe nagyon belenyúltam" :)

3 megjegyzés:

Kiskukta

Nagyon csábító mindkettő! A csigut már én is csináltam, tényleg nagyon fincsi, pár rúdba feltekerés előtt szortam oregánot is, mert hugomnak készítettem, neki meg egyik kedvenc fűszere, fincsi úgy is. Lassan én is el kell kezdjek sós recik után kutatni, közeleg nagylányom szülinapja.

trinity

A csiga is és ez a rúd is nagyon fincsi lehet!!
A csigát ki is fogom próbálni-ilyet még nem sütöttem!!!

Judith

Kiskukta, jo otlet az oregano, koszi!

Trinity, a csiga a ferjem legujabb kedvence, pedig o inkabb edes szaju. Tenyleg finom!

Related Posts with Thumbnails

Jade konyhája   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP