Vasárnapi vacsora
A csirkemelleket a következő pácba tettem 1 órára:
- 1 k olasz fűszer keverék (bazsalikom, zsálya, oregano, kakukkfű)
- 1 tk dijoni mustár
- só, bors
- 3 k olaj
- 1 k balzsamecet
Ezután tűzálló tálba tettem, letakartam alufóliával. Így sütöttem 200 fokon kb. 15-20 percig, majd a fólia nélkül készre sütöttem.
A krumplit úgy készítettem, ahogy néhány hete Mutternál láttam. A megpucolt krumpli hasábokat lobogó sós vízbe dobjuk, igy "előfőzzük" kb 8 percig, leszűrjük, majd fűszerezzük (só, paprika) és 3 k olajjal, valamint 3 k kenyérmorzsával beszórjuk. Így mehet a sütőbe és ropogósan finomra sül.
7 megjegyzés:
Nagyon étvágygerjesztő vacsora:) Ha majd átnézel hozzám vár egy meglepi téged!
hú, ez igen!:)
és a mártás az egyszerű tartár vagy majonéz?
Tetszik az blogod! Ez a vacsi meg nagyon jól néz ki!
Deborah, koszonom itt is!
Mutter, a martast keszen vettem... olyan jol nezett ki a polcon, nem tudtam ellenallni...
Kiskukta, koszonom szepen,orulok, hogy beneztel! A te blogod is tetszik es milyen aranyos babaid vannak! :)
Köszi szépen a bókokat, jövök hozzád ezután rendszeresen.
Mi az a pici piros rajta? Paradicsom? Ilyen pici? Vagy valami paprika?
Itt cseresznye-paradicsomnak nevezik, otthon koktelparadicsomnak. Anyukamnak termett a kertjeben is...
A salatakhoz ezt hasznalom inkabb, nem kell szeletelni, igaz a villat nehezebb igy beleszurni, mint a szeleteltbe... ;)
Megjegyzés küldése